3 tips om vieze geurtjes in jouw bokshandschoenen tegen te gaan.

Iedere vechtsporter weet precies over welke geur we het hebben. Je loopt een boksschool in en de geur komt gelijk op je af. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je uren na de training de muffe geur nog steeds aan je handen ruikt, zelfs nadat je meerdere keren je handen hebt gewassen!

Zweet en vocht zijn de boosdoeners van deze geurtjes in je bokshandschoenen en zijn helaas niet te voorkomen tijdens een goede boks training. Geef toe, dat zweet geeft je het gevoel dat je alles hebt gegeven tijdens de training.

Wat kun je dan doen tegen die onaangename geurtjes in je bokshandschoenen?

Wij hebben 3 tips tegen stinkende bokshandschoenen zodat jij geurvrij kan trainen:

  1. Draag altijd handwraps tijdens jouw bokstraining. De handwraps absorberen zweet en voorkomen direct contact met de bokshandschoenen op een groot deel van je handen. Zorg ervoor dat je na iedere training de handwraps uitwast op minimaal 40 graden met behulp van een waszakje. Op deze manier verwijder je al de bacteriën en ruiken ze fris tijdens de volgende training.
  2. Laat je bokshandschoenen goed luchten na de training op een droge plek. Zorg ervoor dat de opening van de handschoen goed open staat zodat het grootste gedeelte van het vocht gelijk uit de handschoen kan.
  3. Wanneer je de bokshandschoenen een paar uur hebt laten luchten is het tijd om vochtopnemers in de bokshandschoenen te plaatsen. Gebruik vochtopnemers met houtskool. Houtskool neemt van nature vocht op en stinkt niet. Daarnaast neutraliseert het geurtjes. De Hypest Vochtopnemers zijn gemaakt met houtskool en laten daarnaast een heerlijke lavendelgeur achter waardoor jij weer frisse bokshandschoenen hebt!

Door bovenstaande tips te volgen zijn de nare geurtjes in jouw bokshandschoenen te voorkomen maar het is goed om te weten dat kwalitatieve bokshandschoenen hier ook aan bijdragen. Draag leren handschoenen en geen PMU/vegan leather bokshandschoenen en vervang eens in de paar jaar jouw bokshandschoenen (afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief je bokst).

Terug naar blog